WOOLLAHRA RESIDENCE

The Woollahra House project involved alterations and additions to an existing terrace building comprised of two separate tiny workers cottages. The brief was to reconfigure the plan to better combine the two buildings, maximise living space and increase the capacity for bedrooms and storage.

The sense of space was maximised through careful consideration and layout of joinery and furniture. Multifunction joinery items, positioned to hug walls provided the required storage without cluttering the plan. Intricate joinery detailing in the bedroom sliding screens and open stair wine storage combined the clients interest in art and abstract forms and added complexity to the otherwise clean forms.

The quality of the internal spaces belies the incredibly tiny footprint of the site.

Finalist Belle House of the Year, 2000