fbpx

ARTARMON HOUSE

Artarmon House is a 1930s bungalow on a large block of land. Situated within a conservation zone, it was imperative to maintain the fabric of the original building, particularly it’s streetscape elevation. The rear yard contained a number of mature trees, including a spectacular150 years old Tallowwood tree.

The existing residence was kept intact and a contemporary split level living pavilion added to the rear. The connection to the existing building was a low level corridor that slipped under the existing eave line.

The new pavilion houses the kitchen, dining and study on the upper level. These spaces overlook a double height living area that steps down with the slope of the site. Both levels open onto decks which connect to the private rear garden.

Shortlisted RAIA Architecture Awards, NSW Chapter 2002