Waterview Community Centre

  • waterview community centre
  • waterview community centre
  • waterview community centre
  • waterview community centre
  • waterview community centre
  • waterview community centre

Melocco and Moore were engaged by Lane Cove Council to design and document a rehearsal space and community centre at Burns Bay.

Located under a bridge in a new park, the building was designed as a general community space with optimal acoustics for its designated users, the local orchestral bands. A strong emphasis was placed on blurring the threshold between the built form and the park. Large glazed doors slide back to encourage outdoor performances where visitors can enjoy the music from the grass amphitheatre.

Internally, a simple colour pallet of light whites, timber and a strong red to the acoustic panels and carpet, provides theatrical link between the space and the performers. A playful circular motif in the timber sliding doors and light fittings abstractly represents a musical instrument or musical notation.

Other community centre’s by Melocco & Moore Architects: Pemulwuy Community Centre